! Du skal være logget ind for at bruge denne del af DGL !

Du kan logge ind og ud i bjælken foroven.

I tilfælde af, at du er logget ind, skyldes denne meddelelse, at du har prøvet at gå ind på sider, hvortil der kun er adgang for DGL-administratorer eller for DGL-brugere med andre rettigheder end dig selv. Eksempelvis har du ikke adgang til lovsamlingen, hvis du er logget ind med abonnentlogin, men kun til administrationsoplysninger vedrørende abonnementet under "Din side". Hvis du er logget ind med brugerlogin, har du adgang til lovsamlingen og DGL's øvrige indhold, men ikke til oplysninger om abonnementet (bortset fra dine egne brugeroplysninger).

Hvis du ikke har oprettet dig som bruger og/eller abonnent, kan du også se her, hvordan DGL bruges.

Såfremt du er oprettet, men alligevel har problemer, kan du få tilsendt dine brugeroplysninger.


 

Nyttig viden


Igler (Hirudinea)

En klasse af ledorme i dyreriget. Der findes 3 typer af igler: Ferskvands- , brakvands- og havigler. Igler er ligesom regnorme hermafroditter.


Den mest kendte igletype er lægeiglen Hirudo medicinalis, som er naturligt forekommende i Europa, og som har været brugt til åreladning i århundreder.


Alle iglearter er kødædere. Nogle af dem er rovdyr, som jager et udvalg af invertebrate dyr, så som orme, snegle og insektlarver, mens et fåtal er parasitter, der lever af at suge blod fra hvirveldyr, som f.eks. frøer, krybdyr, fisk og pattedyr. Hvis de får chancen kan de også leve af menneskeblod. Iglens største fjender er fisk, vandlevende insekter, skaldyr (krabber, hummer) og andre igler med speciale i iglejagt.