! Du skal være logget ind for at bruge denne del af DGL !

Du kan logge ind og ud i bjælken foroven.

I tilfælde af, at du er logget ind, skyldes denne meddelelse, at du har prøvet at gå ind på sider, hvortil der kun er adgang for DGL-administratorer eller for DGL-brugere med andre rettigheder end dig selv. Eksempelvis har du ikke adgang til lovsamlingen, hvis du er logget ind med abonnentlogin, men kun til administrationsoplysninger vedrørende abonnementet under "Din side". Hvis du er logget ind med brugerlogin, har du adgang til lovsamlingen og DGL's øvrige indhold, men ikke til oplysninger om abonnementet (bortset fra dine egne brugeroplysninger).

Hvis du ikke har oprettet dig som bruger og/eller abonnent, kan du også se her, hvordan DGL bruges.

Såfremt du er oprettet, men alligevel har problemer, kan du få tilsendt dine brugeroplysninger.


 

Nyttig viden


Jelling Kirke

Jelling Kirke er en kirke i Jelling Sogn i Jelling Kommune.


Den nuværende kirke er en frådstenskirke fra ca. år 1100. Der har tidligere ligget tre trækirker - alle nedbrændte - på stedet. Kong Harald Blåtand rejste den første kirke på stedet sandsynligvis som gravminde over sin far Gorm den Gamle.


Kongegraven


Da Harald Blåtand gik over til kristendommen, har han ladet sin far flytte fra den nordlige gravhøj og givet ham en kristen begravelse inde i kirken. I 2000 blev Gorm den Gamle, efter en årrække på Nationalmuseet, genbegravet i kirken foran koret. Stedet er markeret med et stykke sterlingsølv indsat i gulvets dekoration.