! Du skal være logget ind for at bruge denne del af DGL !

Du kan logge ind og ud i bjælken foroven.

I tilfælde af, at du er logget ind, skyldes denne meddelelse, at du har prøvet at gå ind på sider, hvortil der kun er adgang for DGL-administratorer eller for DGL-brugere med andre rettigheder end dig selv. Eksempelvis har du ikke adgang til lovsamlingen, hvis du er logget ind med abonnentlogin, men kun til administrationsoplysninger vedrørende abonnementet under "Din side". Hvis du er logget ind med brugerlogin, har du adgang til lovsamlingen og DGL's øvrige indhold, men ikke til oplysninger om abonnementet (bortset fra dine egne brugeroplysninger).

Hvis du ikke har oprettet dig som bruger og/eller abonnent, kan du også se her, hvordan DGL bruges.

Såfremt du er oprettet, men alligevel har problemer, kan du få tilsendt dine brugeroplysninger.


 

Nyttig viden


Grønlands Kommando

Grønlands Kommando er beliggende i Kangilinnguit (dansk: Grønnedal) i bunden af Arsuk Fjord i Ivittuut kommune. Grønlands Kommando er underlagt Forsvarskommandoen, og chefen for Grønlands Kommando (med rang af kontreadmiral) er direkte underlagt forsvarschefen.


Grønlands Kommandos hovedopgave i Grønland i fredstid omfatter overvågning og suverænitetshævdelse. Opgaverne løses i kraft af forsvarets permanente tilstedeværelse i området året rundt med skibe, fly, slædepatruljen Sirius mv.


Ud over Grønlands Kommandos mere militære opgaver løses endvidere en lang række civile opgaver. Det er fx fiskeriinspektion, eftersøgnings- og redningstjeneste, maritim bekæmpelse af forurening til søs, bistand til politi, told- og skattevæsen, redningsberedskabet og sygehusvæsenet m.fl., støtte til videnskabelige aktiviteter, udsendelse af navigationsadvarsler på vegne af Farvandsvæsenet, opmåling til søs og støtte til det grønlandske lokalsamfund, hvor Grønlands Kommando er ansvarlig for lægebetjeningen af beboerne i Arsuk bygd.


Skibe og kuttere under Grønlands Kommando anvendes desuden til isbrydning i havne samt til isolerede bygder, så forsyningen af disse kan opretholdes. Desuden varetages driften af postkontoret 3930 Kangilinnguit, toldfunktionerne i Kangilinnguit på vegne af Grønlands Hjemmestyre og driften af landingspladsen til helikoptere på vegne af Air Greenland A/S.


I spændingsperioder løses principielt de samme opgaver som i fredstid, men der lægges afgørende vægt på overvågning og suverænitetshævdelse. I krigstid prioriteres de rent forsvarsmæssige opgaver. Forsvaret af Grønland udføres i samarbejde med allierede styrker.