DGL-abonnement


DGL's abonnenter tæller bl.a. Østre Landsret, Folketingets Ombudsmand, advokatfirmaet Gorrissen Federspiel, Nuna Advokater og Ombudsmanden for Inatsisartut.Klik her
for at se de forskellige abonnementsmodeller.

Klik her for at gå direkte til bestillingssiden.

Klik her for at sende en e-mail til DGL på dgl@dgl.gl, hvis du ønsker at prøve DGL, inden du bestiller.

Nyttig viden


Bogfinken (Fringilla coelebs)

En af de almindeligste fugle i Danmark. Hannen har blågrå pande og nakke, brystet og kinderne er lysebrune, ryggen er rødbrun, og den har hvidt på vinger og halen. Hunnens overside er olivenbrun, og undersiden lysere gråbrun. Den bygger rede næsten alle steder, hvor der er spredte træer, men yngler ikke i tæt skov. Den vil helst være i bøgetræer og buske.


Bogfinker kan synge 13 forskellige sange. Sangen er meget karakteristisk, den består af en trille, der sætter tempo på og afsluttes af en slutstrofe, det såkaldte "slag". Man siger, at bogfinken synger "De´-de´-de´-de´-de´-ka´-je´-si´-li´-så -tit -de´-ska´-vær´." Bogfinke-hannen kan kun lære trillen ved at høre efter andre bogfinke-hanner, inden den er blevet 13 måneder gammel. Bogfinkens lokkestemme "fink-fink" har givet navn til hele finkefamilien. Første del af dens navn fortæller, at den spiser bøgetræernes frugter, bog.


Den spiser for det meste frø. Dens fjender er duehøgen og tårnfalken, og den er typisk i et område, hvor der er en bæk i nærheden.