DGL-abonnement som højfrekvensbruger


Som superbrugere anses som hovedregel:

For superbrugere er der 1 abonnementsmodel:

H1: Fuld adgang i 12 måneder. 5.400 kr. pr. licens for de første 5 licenser, 4.900 kr. for den sjette og følgende licenser (priserne er ekskl. moms for abonnenter i Danmark). Brugerlicenser er personlige.


Klik her for at gå til bestilling.


Til oversigten over abonnementsmodeller

Til abonnementsforsiden

Nyttig viden


Antisolpunkt

Antisolpunktet er det tænkte punkt på himmelkuglen, der ligger i nøjagtigt den modsatte retning (180 grader) af solen. Det befinder sig på linjen mellem solen og betragteren, dvs. på forlængelsen af den linje, som svarer til skyggen af betragterens hoved.


Når solen er over horisonten, befinder antisolpunktet sig følgelig under horisonten, og når solen er i zenith, vil det ligge under betragterens fødder på en linje, som går gennem Jordens centrum.


Punktet har især betydning i forbindelse med de fænomener i den atmosfæriske optik, som knytter sig til sollyset. Eksempelvis er antisolpunktet centrum for den cirkel, som dannes af en regnbue og har en radius på cirka 42 grader. Anti-tusmørkestråler vil synes at konvergere mod antisolpunktet, og det fænomen i zodiakallyset, som kaldes gegenschein optræder ligeledes i retningen mod antisolpunktet.